« Aktuella uppdrag

Stim söker SENIOR LEGAL COUNSEL för påverkansarbete

Stim är en upphovsrättsorganisation med fler än 86 000 anslutna musikskapare och musikförlag. Vi arbetar för en stark upphovsrätt och för att de vi representerar ska få betalt när deras musik används. Stim är icke vinstdrivande och verkar även för återväxt och mångfald i svenskt musikliv, ett samhällsnyttigt uppdrag som skiljer oss från andra aktörer på marknaden. En licens hos Stim ger tillgång till en fantastisk repertoar från hela världen, musik som väcker känslor, skapar samhörighet och identitet. Musik har ett värde!

Stims verksamhet och marknad är i kraftig förändring, vilket ställer höga krav på bred affärsjuridisk kompetens. Stims juridiska enhet deltar aktivt i att driva utvecklingsarbetet gällande organisationens affärsstrategier.

Vi söker nu en Senior Legal Counsel för påverksansarbete som aktivt kan bidra med expertkunskap avseende upphovsrätt i det arbetet. Tjänsten innebär att bevaka och följa internationell och nationell utveckling av upphovsrätten, skriva underlag till inlagor, svara på remisser, kommentera lagförslag samt företräda Stim externt med fokus på upphovsrätt. Juristen kommer att ha ett särskilt nära samarbete med Stims Public Affairs Manager och Stims kommunikationsavdelning. Andra viktiga kontaktytor är politiker, utredare, media, branschorganisationer, systersällskap m.m.

Vi söker en jurist som har en gedigen erfarenhet av upphovsrätt men som också har arbetat i en miljö där påverkansarbete har varit en viktig del och som är intresserad av och har en grundläggande förståelse för hur detta arbete bedrivs. Arbetet innebär också att vid behov stödja Stims övriga verksamheter med juridisk kompetens. Aktuella rättsområden är t.ex. upphovsrätt, kommersiella avtal och tvistehantering.

För att lyckas med detta uppdrag måste du:

– ha förmåga att använda din juridiska expertis i en större kontext och ha erfarenhet och förståelse för politiska processer m.m.

– kunna kommunicera, interagera och presentera; arbetet förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift, såväl på svenska som på engelska

– ha förmåga att kunna skapa nätverk på effektivt sätt

– kunna höja blicken och strukturera information samt ha ett strategiskt förhållningssätt

– vara villig att dela med dig av expertis och sakkunskap till andra och visa förståelse och intresse för andra funktioner

Du kommer rapportera direkt till Chefsjuristen och utgöra en del av juristteamet bestående av sammanlagt sju jurister.

Är du intresserad av denna tjänst är du välkommen att skicka in din ansökan med CV, personligt brev samt betyg till cv@falksearch.se Frågor kring tjänsterna bevaras av Susanne Falk på Falk Search, telefon: 0762-82 88 89.

Facklig kontaktperson för Unionen, Annika Falkenäng, 08-709 88 32.