Bolagsjurist till Söderberg & Partners

Söderberg & Partners är Sveriges ledande rådgivare och förmedlare av försäkringar och finansiella produkter. Vi har tillgång till Nordens största analysavdelning, vilken dagligen följer försäkringsbolagen, bankerna, fondbolagen och investmentbankerna ur ett produktperspektiv. Söderberg & Partners-koncernen har ca 1600 medarbetare. Söderberg & Partners har en stark företagskultur där medarbetarna har höga ambitioner och ett stort engagemang och intresse för sina respektive arbetsområden. Detta skapar en inspirerande miljö där du har möjlighet att utvecklas snabbt. Organisationen är kreativ och dynamisk med korta beslutsvägar och stort utrymme för egna idéer. Vi söker, och premierar, medarbetare som sporras av stort eget ansvar och som har drivkraft att kontinuerligt utvecklas och föra sina arbetsuppgifter framåt. Vi är måna om att hjälpa varandra, men även att ha mod att testa nya vägar.

Söderberg & Partners söker nu en bolagsjurist till affärsområdet sak- och företagsförsäkring i Stockholm, och vi söker dig som har intresse av att arbeta med ett brett spektra av juridiska frågor, få vara en del av en verksamhet och få arbeta med projekt från ax till limpa.

Arbetsuppgifter

Som bolagsjurist på affärsområdet sak- och företagsförsäkring får du ett huvudansvar för samtliga frågor som rör juridik inom verksamhetsområdet och omfattar bl.a. följande arbetsuppgifter:

- skriva, granska och förhandla olika typer av avtal samt stötta förmedlarna i avtalsförhandlingar

- support vid juridiska frågor från franchisetagare/förmedlare

- hantering av tvister

- driva och delta i olika projekt inom verksamhetsutvecklingen

- omvärldsbevakning inom relevanta rättsområden och ansvara för att verksamheten är uppdaterad

- uppföljning av verksamhetens regelefterlevnad

- hålla interna utbildningar inom relevanta rättsområden samt compliance

- ansvara för de juridiska aspekterna av informationsmaterial och mallar som rör sak- och företagsförsäkring

- samordna med andra centrala funktioner (t.ex. compliance-, risk- och klagomålsansvarig)

- rådgivning i juridiska frågor till de nordiska organisationerna inom sak- och företagsförsäkring

Din erfarenhet

Vi söker dig som har juristexamen med goda betyg och 4-6 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från advokatbyrå eller bolag. Det är en fördel om du har erfarenhet från sak-/företagsförsäkring och/eller försäkringsförmedling. Du har vidare mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Det kommer att ställas höga krav på att du kan, och trivs med, att arbeta självständigt.

Personliga egenskaper

De personliga egenskaperna är viktiga för oss. Det är viktigt att du vill vara en del av verksamheten och att du är affärsmässigt intresserad. Vi värdesätter god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du är engagerad, serviceinriktad, handlingskraftig, och målmedveten. För att passa in hos oss är det viktigt att ha en positiv, prestigelös, flexibel attityd med hög integritet.

 __________________________

 Välkommen att kontakta Göran Jansson på Falk Search, goran.jansson@falksearch.se, om du har frågor kring tjänsten. Maila din ansökan med CV och personligt brev snarast möjligt till cv@falksearch.se.

Senaste nyheter

Falk Search i Media